Az UD profilt álmennyezetek szereléséhez használják. Rezgés gátló szivacs (PAE szalag) használatával dübelezik a falra és ez által tartás biztosít a fő, illetve kereszttartóknak (CD profilnak). Előtétfalak illetve dobozolások készítésénél is használják. Anyaga horganyzott acéllemez. 3 és 4m-es szálakban gyártjuk.

A CD profil gipszkarton mennyezet készitésénél használatos. Ebből a profilból készitik a fő illetve kereszttartókat majd ehhez rögzítik a gipszkarton lapokat. A már falra szerelt UD profil biztosít lehetőséget a falnál történő rögzítésre. A profilok függesztésére több féle megoldás létezik. A rögzítés módja függ a függesztés mértékétől és a terhelés nagyságától. CD profilból két fajtát gyártunk: CD60 illeteve CD50-es profilt. A külnöbség csak a profil gerincének a méretében vehető észre. Míg a CD60-as az 60mm széles addig az CD50-es csak 50mm. Mind a két tipust 3 és 4m hosszú szálakban gyártjuk. A profilok toldására “toldó” létezik. A profilok anyaga horganyzott acéllemez.

Ezt a profilt a gipszkarton válaszfalak építésénél használják. A profil szélessége megegyezik az UW profiléval, annyi különbséggel, míg a CW profil függőlegesen állítják a fal elkészítéséhez addig az UW profil vízszintesen, kerül rögzítésre, a padlóra illetve a mennyezetre. Ezt követően állítják bele a CW profilokat. Három szélességet gyártunk belőle: az 50, 75, illetve 100mm-es. Helytakarékosság szempontjából legjobb az 50mm-es profil (CW50) mivel ebből tudja a legvéknyabb falat felépíteni, viszont ezt tudja a legkevésbé leszigetelni. A 75 illetve 100mm szélességű profil (CW75 és CW100) szigetelés szempontjából kiváló viszont ezekből szélesebb fal épül. A CW profil hosszát a belmagasság határozza meg. Sok méretet tartunk raktáron, hogy Ön a lehető legkevesebb hulladék keletkezésével tudjon építkezni! Anyaga horganyzott acél lemez.

Gipszkarton válaszfalak készítésénél használják az UW profilt. Ez a profil a CW profilnak a fogadó profilja. Dübelezéssel és rezgés gátló szivacs csík használatával fogatják a padlóhoz, illetve a mennyezethez. A CW profilhoz hasonlóan szintén három méretet gyártunk belőle: UW50, UW75, UW100. 4m hosszú szálakban gyártjuk. Anyaga horganyzott acéllemez.

Az UA profilok 2,0mm-es vastag horganyzott acéllemezből készült profilok. Válaszfal építése során használatos ott, ahol nagyobb tartásra van szükség, mint például falvégződések és ajtótok szerelésénél. Ebből a profilból is három méretet gyártunk: (ugyan úgy, mint a CW illetve UW profilok esetében) 50, 75 illetve 100mm. A profilok szálhosszúsága 3m, 3.5m, és 4m.